12 de novembre del 2010

PANELLETS








Tots Sants és una festa que es celebra el dia 1 de novembre.
Hi ha uns menjars que són propis d'aquests dies: Les castanyes torrades, els moniatos i els panellets.
Recordo quan era petit, mentre tota la família seia a taula, jo havia de covar les castanyes, es a dir, seure sobre un sac de castanyes calentes i torrades, per mantenir l'escalfor.
A casa mantenim el costum de fer panellets per aquest dia, els ingredients per uns 40 panellets són: 1/2 quilo d'ametlla picada, 400 grams de sucre si no es volen molt dolços, 2 ous (per la massa), a part 4 ous i 1 quilo de pinyons.
Primer: es fa la massa barrejant tot i es deixa reposar mitja hora.
Segon: es fan les boletes.
Tercer: si es fa en equip és molt millor, per això si un altre té traça per enganxar els pinyons, cal batre 4 clares a punt de neu, passar les boletes i anar enganxant els pinyons.
Quart: es col•loquen les boletes en una safata i es pinten amb els 4 rovells que han quedat.
Cinquè: Amb el forn ben calent es deixen uns 5 minuts, sempre vigilant i a continuació es posen uns mica a gratinar , va bé posar paper d’alumini al mig, perquè no es cremin massa els panellets del centre.
Bon profit!