Tots Sants és una festa que es celebra el dia 1 de novembre.
Hi ha uns menjars que són propis d'aquests dies: Les castanyes torrades, els moniatos i els panellets.
Recordo
quan era petit, mentre tota la família seia a taula, jo havia de covar
les castanyes, es a dir, seure sobre un sac de castanyes calentes i
torrades, per mantenir l'escalfor.
A casa mantenim el costum de fer
panellets per aquest dia, els ingredients per uns 40 panellets són:
1/2
quilo d'ametlla picada
400 grams de sucre si no es volen molt dolços
2
ous (per la massa), a part 4 ous per pintar-los
3/4 de quilo de pinyons.
Primer: es fa la massa barrejant l'ametlla, el sucre i dos ous.
Es deixa reposar mitja hora, no més així s'enganxen més bé els pinyons.
Segon: es fan les boletes.
Tercer:
si es fa en equip és molt millor, per si un altre té traça per
enganxar els pinyons
Cal batre 4 clares a punt de neu, passar les
boletes i anar enganxant els pinyons.
Quart: es col•loquen les boletes en una safata i es pinten amb els 4 rovells que han quedat.
Cinquè:
Amb el forn ben calent es deixen uns 5 minuts, sempre vigilant.
A continuació es posen uns mica a gratinar, va bé posar paper d’alumini
al mig, perquè no es cremin massa els panellets del centre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada