1 de novembre del 2012

PANELLETS DE PINYONS

Tots Sants és una festa que es celebra el dia 1 de novembre.

Hi ha uns menjars que són propis d'aquests dies: Les castanyes torrades, els moniatos i els panellets.


Recordo quan era petit, mentre tota la família seia a taula, jo havia de covar les castanyes, es a dir, seure sobre un sac de castanyes calentes i torrades, per mantenir l'escalfor.


A casa mantenim el costum de fer panellets per aquest dia, els ingredients per uns 40 panellets són:


 1/2 quilo d'ametlla picada

 400 grams de sucre si no es volen molt dolços

 2 ous (per la massa), a part 4 ous per pintar-los

 3/4 de quilo de pinyons.

Primer: es fa la massa barrejant l'ametlla, el sucre i dos ous.


Es deixa reposar mitja hora, no més així s'enganxen més bé els pinyons.






 Segon: es fan les boletes.



Tercer: si es fa en equip és molt millor, per si un altre té traça per enganxar els pinyons


 Cal batre 4 clares a punt de neu, passar les boletes i anar enganxant els pinyons.


Quart: es col•loquen les boletes en una safata i es pinten amb els 4 rovells que han quedat.



Cinquè: Amb el forn ben calent es deixen uns 5 minuts, sempre vigilant.                                             

A continuació es posen uns mica a gratinar, va bé posar paper d’alumini al mig,                        perquè no es cremin massa els panellets del centre.



Bon profit!