29 d’octubre del 2012

PREPARAR LES OLIVES EN CONSERVA



La tardor és temps de les preparar olives en conserva i aquest any també hem volgut fer-lo recordant com ho feien els pares.

Els nostres avantpassats van saber treure als aliments la seva essència i fer d’aquesta tradició tot un art.

Collíem les olives de les oliveres del Querol i fèiem una gerra gran plena d’olives, teníem olives per tot l’any. Les fèiem amb sajolida, fonoll, aigua i sal.



També fèiem d’escaldades per menjar-les de seguit.
  
Canviaven l’aigua cada dia durant deu dies i així treien  l’oli, com que l’oli sura per sobre...

Es podien fer de dues menes: aixafades o tallades, senceres no les fèiem mai.                        
Després posàvem aigua calenta, omplíem els pots i les tapàvem,  les escaldades eren per menjar-les de seguit,  l’endemà ja estaven a punt.

Aquest any hem fet de tallades i senceres.

Amb aigua calenta unes i les altres amb aigua sense escalfar, aquestes últimes haurem d’esperar uns mesos per menjar-les.