La tardor és temps de les preparar olives en conserva i aquest any també
hem volgut fer-lo recordant com ho feien els pares.
Els nostres avantpassats van saber treure als aliments
la seva essència i fer d’aquesta tradició tot un art.
Collíem les olives de les oliveres del Querol i fèiem una
gerra gran plena d’olives, teníem olives per tot l’any. Les fèiem amb sajolida,
fonoll, aigua i sal.
També fèiem d’escaldades per menjar-les de seguit.
Canviaven l’aigua cada
dia durant deu dies i així treien l’oli,
com que l’oli sura per sobre...
Es podien fer de dues menes: aixafades o tallades,
senceres no les fèiem mai.
Després posàvem aigua calenta, omplíem els pots i les
tapàvem, les escaldades eren per menjar-les
de seguit, l’endemà ja estaven a punt.
Aquest any hem fet de tallades i senceres.
Amb aigua calenta unes i les altres amb aigua sense escalfar,
aquestes últimes haurem d’esperar uns mesos per menjar-les.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada